Mjölkchokladsemifreddo med hasselnötskrisp

Du behöver 100 g mjölkchoklad 2 st ägg 1 dl vispgrädde 1 msk strösocker eller farinsocker hasselnötter Sockerrostade 100 g hasselnötter 1 nypa salt 1...

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 100 g mjölkchoklad
  • 2 st ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk strösocker eller farinsocker
  • hasselnötter Sockerrostade
  • 100 g hasselnötter
  • 1 nypa salt
  • 1 msk socker
  • 1 st smör liten klick

Gör så här

1
Bryt chokladen i bitar och smält den i mikron 20 sekunder i taget och rör om, tills chokladen precis har smält. Låt svalna lite.

2
Dela äggulorna från vitorna och lägg i olika vispskålar. Häll upp grädden i en tredje vispskål.

3
Börja med att vispa äggvitan till ett hårt skum. Vispa sedan grädden. Rör ihop äggula, choklad och socker till en jämn smet. Vänd ner hälften av äggvitan i chokladsme­ten. Rör sedan ner vispgrädden i smeten och till sist resten av äggvitan. Det ska bli en jämn smet, men rör så lite som möjligt för att behålla luftigheten.

4
Fördela smeten i portionsformar eller fina glas. Frys i minst en timme. Det går bra att förbereda och frysa över natten, men ta då fram glassen 10 minuter innan den ska serveras.

5
Rosta nötterna hela i en torr stekpanna i några minuter. Passa noga så att de inte bränns. Strö över salt, socker och smörklick när nötterna börjar bli klara. Ta bort från värmen och vänd runt så att smöret fördelar sig över nötterna så att socker och salt lättare fastnar. Låt svalna på bakplåtspapper och hacka sedan nötterna grovt.

6
Strö nöthacket över mjölkchokladsemifreddon precis vid servering.


Kommentar:
Ställ desserten minst 1 timme i frysen

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top