RECEPT FRÅN IK

Mjölkchokladbakelser

De här läckerbitarna smälter i munnen och är godast när de serveras riktigt kylskåpskalla.

Av .

Extra tid: 30 minuter
Tillagningstid: 30 minuter
10 bitar

Du behöver

    Mjölkchokladmousse

  • 3 dl vispgrädde
  • 200 g mjölkchoklad
  • 3 st äggulor
  • 1 st dubbeldaim
  • Rulltårtebotten

  • 5 st äggvitor
  • 3 dl strösocker
  • 2 msk kakao
  • 0.5 dl marsanpulver för kokning
  • 50 g hackade valnötter
  • Garnering

  • 4 dl vispgrädde
  • mjölkchoklad
  • daim
  • kakao

Gör så här

1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Vispa grädden med elvisp i en bunke. Hacka chokladen grovt. Smält den över vattenbad. Rör då och då. Dra av kastrullen från värmen och låt chokladen svalna något. Rör ner en äggula i taget.

3

Tillsätt några matskedar vispad grädde till chokladen och rör.

4

Blanda ner chokladblandningen i den vispade grädden.

5

Hacka daimen grovt och rör ner den i chokladblandningen. Ställ bunken kallt i en timma. Vispa äggvitorna med en elvisp till ett fast skum i en annan bunke. Tillsätt 2 ½ dl strösocker och vispa i ytterligare några minuter.

6

Blanda socker, kakao och marsanpulver i en liten skål. Sikta ner blandningen i marängsmeten. Hacka valnötterna grovt på en skärbräda. Rör ner i smeten. Bred ut smeten i en bakpappersklädd långpanna som mäter 30 x 40 cm.

7

Grädda i mitten av ugnen i 25-30 minuter. Vänd upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper och dra av pappret som kakan gräddats på. Låt den svalna något.

8

Bred på chokladblandningen men spara en 5 cm bred kant längs med bakre kanten. Rulla ihop till en rulltårta. Lägg i kylskåpet.

9

Vispa grädden till garneringen. Hyvla choklad, hacka daim grovt. Spritsa på grädden, strö på mjölkchoklad och daim. Sikta över lite kakao.


Recept // Fler mjölkchokladrecept