Du behöver
Misomarinerad torsk
0,75 dl ljus misopasta se tips
3 msk mirin japansk risvin, se tips
0,5 msk strösocker
1 msk risvinäger
4 prt torskrygg (à 125 – 159 g)
Sesamnudlar
300 g äggnudlar eller vetenudlar
2 msk ljus soja
0,5 msk risvinäger
1 tsk sesamolja
0,5 tsk chiliflakes
gurka
knippe rädisor
1 kruka kruka koriander
Gör så här
Misomarinerad torsk. Värm försiktigt misopasta, mirin, socker och vinäger i en kastrull. Rör tills allt har smält ihop. Låt svalna helt.
Häll misoblandningen i en plastpåse och lägg i fisken. Förslut påsen och lägg i en bunke. Låt fisken marinera i kylskåp i 1 1/2 timme. Ta fram ur kylen och låt marinera ytterligare 30 minuter i rumstemperatur.
Sesamnudlar Koka nudlarna enligt anvisningar på förpackningen. Skölj dem i kallt vatten och låt rinna av.
Vispa ihop soja, vinäger, sesamolja och chiliflakes. Blanda nudlarna med dressingen och lägg upp på ett fat.
Halvera gurkan på längden och skrapa ur kärnorna. Skär gurkan i tjocka skivor. Halvera rädisorna. Fördela grönsakerna över fatet med nudlar.
Sätt på ugnens grillelement, högsta värme. Torka av marinaden och lägg fisken på en papprad plåt.
Grilla fisken högt upp i ugnen med luckan på glänt till fin färg, cirka 5 minuter.
Lägg fisken ovanpå nudlarna och strö över korianderblad.
Tips. Både misopasta och mirin finns i asiatiska hyllan i livsmedelsbutiken.
Misomarinad ger torsken fantastisk sötsalt smak och ett fast kött. Grilla lätt och servera med sesamnudlar och krispiga grönsaker.