Misotorsk med sesamnudlar

Du behöver Misomarinerad torsk 0,75 dl ljus misopasta se tips 3 msk mirin japansk risvin, se tips 0,5 msk strösocker 1 msk risvinäger 4 prt...

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner

Du behöver

Misomarinerad torsk

0,75 dl ljus misopasta se tips
3 msk mirin japansk risvin, se tips
0,5 msk strösocker
1 msk risvinäger
4 prt torskrygg (à 125 – 159 g)

Sesamnudlar

300 g äggnudlar eller vetenudlar
2 msk ljus soja
0,5 msk risvinäger
1 tsk sesamolja
0,5 tsk chiliflakes
gurka
knippe rädisor
1 kruka kruka koriander

Gör så här

1

Misomarinerad torsk. Värm försiktigt misopasta, mirin, socker och vinäger i en kastrull. Rör tills allt har smält ihop. Låt svalna helt.

2

Häll misoblandningen i en plastpåse och lägg i fisken. Förslut påsen och lägg i en bunke. Låt fisken marinera i kylskåp i 1 1/2 timme. Ta fram ur kylen och låt marinera ytterligare 30 minuter i rumstemperatur.

3

Sesamnudlar Koka nudlarna enligt anvisningar på förpackningen. Skölj dem i kallt vatten och låt rinna av.

4

Vispa ihop soja, vinäger, sesamolja och chiliflakes. Blanda nudlarna med dressingen och lägg upp på ett fat.

5

Halvera gurkan på längden och skrapa ur kärnorna. Skär gurkan i tjocka skivor. Halvera rädisorna. Fördela grönsakerna över fatet med nudlar.

6

 Sätt på ugnens grillelement, högsta värme. Torka av marinaden och lägg fisken på en papprad plåt.

7

Grilla fisken högt upp i ugn­en med luckan på glänt till fin färg, cirka 5 minuter.

8

Lägg fisken ovanpå nudlarna och strö över korianderblad.

9

Tips. Både misopasta och mirin finns i asiatiska hyllan i livsmedelsbutiken.


Kommentar:
Misomarinad ger tors­ken fantastisk sötsalt smak och ett fast kött. Grilla lätt och servera med sesamnudlar och krispiga grönsaker.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top