Minisemlor till buffébordet

Du behöver 1 st sats till semlerutor 300 g mandelmassa 4 msk mjölk 5 dl vispgrädde Gör så här 1 Arbeta degen på samma sätt...

Tillagningstid: 45 minuter
60 portioner

Du behöver

  • 1 st sats till semlerutor
  • 300 g mandelmassa
  • 4 msk mjölk
  • 5 dl vispgrädde

Gör så här

1
Arbeta degen på samma sätt som för klassiska semlor och låt den jäsa. Rulla degen till 60 små kulor, och låt jäsa minst 40 minuter.

2
Grädda bullarna i 200 grader i cirka 8–10 minuter, eller tills de blivit gyllenbruna. Låt svalna.

3
Mixa ihop mandelmassan och mjölken. Tillsätt mjölken lite i taget till en krämig fyllning. Skär ett litet lock av varje semla och lägg en klick mandelfyllning på varje semla. Vispa grädden fluffig och spritsa på varje semla. Lägg locken på grädden, pudra med florsocker.


Kommentar:
Tillagningstiden är 45 minuter + tid för jäsning och gräddning.
För att se receptet på degen, se länken till receptet för Semlerutor för stora kalas.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top