RECEPT FRÅN IK

Minisemlor med mandelspån

Av . Foto: Eva Hildén

Tillagningstid: 20 minuter
16 stycken

Du behöver

  • 16 st semmelbullar mini, se grundrecept
  • Fyllning

  • 150 g mandelmjöl
  • 1 dl strösocker
  • 4-6 msk mjölk
  • Garnering

  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl rostade mandelspån
  • florsocker

Gör så här

1

Skär av ett lock på varje bulle. Ta ur en del av inkråmet (cirka 1/2 matsked på varje bulle) med en gaffel. Smula sönder det i en skål. Blanda med mandelmjöl och socker. Tillsätt mjölk i omgångar och blanda ihop till bra konsistens. 

2

Fördela fyllningen i bullarna. 

3

Vispa grädden. Spritsa eller klicka vispad grädde ovanpå fyllningen i varje bulle. Strö över mandelspån. Lägg på locken och sikta lite florsocker över semlorna.

4

Tips: Den som inte hittar mandelmjöl kan mixa 150 g mandelspån till fyllningen.


Kommentar:
Minisemlor blir en lyxig munsbit att bjuda på. Här görs fyllningen på mandelmjöl. Toppa med mandelspån för extra tugg.

Recept