Du behöver
Grunddeg
7,5 dl vetemjöl
2,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
100 g smör
1 dl strösocker
1,5 dl lättfil
1,5 dl mjölk
100 g mörk choklad
1 st ägg
2 tsk citronskal finrivet
125 g russin
1 st ägg
Servering
färskost
marmelad
Gör så här
Grunddeg Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål. Finfördela smöret i mjölblandningen. Tillsätt socker, fil och mjölk. Blanda i hackad choklad.
Tillsätt citronskal och russin och arbeta in det i degen.
Kavla ut degen till en platta, 2 centimeter tjock. Ta ut rundlar, 3–4 centimeter. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper, pensla med uppvispat ägg.
Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter.
Servering Bjud sconesen med färskost och sylt eller marmelad.