RECEPT FRÅN IK

Miniscones med citron och färskost

Foto: Mikkel Adsböl

Tillagningstid: 30 minuter
50 stycken

Du behöver

    Grunddeg

  • 7,5 dl vetemjöl
  • 2,5 tsk bakpulver
  • 0,5 tsk salt
  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1,5 dl lättfil
  • 1,5 dl mjölk
  • 100 g mörk choklad
  • 1 st ägg
  • 2 tsk citronskal finrivet
  • 125 g russin
  • 1 st ägg
  • Servering

  • färskost
  • marmelad

Gör så här

1

Grunddeg Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål. Finfördela smöret i mjölblandningen. Tillsätt socker, fil och mjölk. Blanda i hackad choklad. 

2

Tillsätt citronskal och russin och arbeta in det i degen.

3

Kavla ut degen till en platta, 2 centimeter tjock. Ta ut rundlar, 3–4 centimeter. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper, pensla med uppvispat ägg. 

4

Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter. 

5

Servering Bjud sconesen med färskost och sylt eller ­marmelad.


Recept