Miniscones med citron och färskost

Du behöver Grunddeg 7,5 dl vetemjöl 2,5 tsk bakpulver 0,5 tsk salt 100 g smör 1 dl strösocker 1,5 dl lättfil 1,5 dl mjölk 100...

Tillagningstid: 30 minuter
50 stycken

Du behöver

Grunddeg

7,5 dl vetemjöl
2,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
100 g smör
1 dl strösocker
1,5 dl lättfil
1,5 dl mjölk
100 g mörk choklad
1 st ägg
2 tsk citronskal finrivet
125 g russin
1 st ägg

Servering

färskost
marmelad

Gör så här

1

Grunddeg Sätt ugnen på 225 grader. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål. Finfördela smöret i mjölblandningen. Tillsätt socker, fil och mjölk. Blanda i hackad choklad. 

2

Tillsätt citronskal och russin och arbeta in det i degen.

3

Kavla ut degen till en platta, 2 centimeter tjock. Ta ut rundlar, 3–4 centimeter. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper, pensla med uppvispat ägg. 

4

Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter. 

5

Servering Bjud sconesen med färskost och sylt eller ­marmelad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top