RECEPT FRÅN IK

Minipavlova med vaniljgrädde

Av . Foto: Lee Kearney

Tillagningstid: 90 minuter
4 portioner

Du behöver

    Maränger

  • 3 st äggvitor
  • 3 dl strösocker
  • 1 tsk citronsaft
  • 1 msk maizena majsstärkelse
  • Vaniljgrädde

  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk äkta vaniljpulver
  • 1 tsk finrivet citronskal
  • Garnering

  • 200 g frysta tinade bär
  • 1.5 msk florsocker

Gör så här

1

Maränger Sätt ugnen på 110 grader. Vispa äggvitorna i ett par minuter i en ren rostfri bunke tills de är vita och fasta.

2

Tillsätt socker och citronsaft och vispa tills marängen är riktigt glansig, det tar ett par minuter. Rör ner maizenan.

3

Spritsa eller klicka ut marängbottnar, 8–10 centimeter i diameter, på en papprad plåt. Gör en grop i mitten av varje med baksidan av en sked så att fyllningen får plats.

4

Grädda längst ner i ugnen i cirka 1 timme. Låt marängerna svalna på galler.

5

Vaniljgrädde Vispa samman grädde, crème fraiche, florsocker, vaniljpulver och citronskal i en bunke till en pösig kräm.

6

Toppa marängerna med krämen och bären. Pudra över florsocker och servera genast.

7

Tips: För att lyckas med maränger är det viktigt att bunken är helt ren och att det inte finns spår av gula i äggvitan. Använd gärna en rostfri bunke eller en glasskål.


Kommentar:
Marängerna kan göras ett par dagar i förväg och förvaras i lufttät burk.

Recept