RECEPT FRÅN IK

Minipajer med kryddig färs

Av .

Tillagningstid: 50 minuter
25 portioner

Du behöver

    Botten

  • 200 g kallt smör
  • 4.5 dl vetemjöl
  • 1.5 msk vatten iskallt
  • Fyllning

  • 400 g kronfågel kycklingfärs
  • 0.5 st lök hackad gul
  • smör till stekning
  • 1.5 dl tomatsås kryddig valfri t ex kryddig salsa med bitar Salt och peppar
  • oregano timjan, chilikrydda
  • 2 dl riven ost
  • 3 st ägg
  • 2.5 dl grädde valfri
  • körsbärstomater till garnering

Gör så här

1
Blanda snabbt samman degen i matberedaren eller för hand. Tumma ut degen i stadiga aluminiumformar. Nagga och ställ in i kyl så länge.
2
Fräs löken mjuk i smör, tillsätt färsen och stek den smulig. Krydda med salt och peppar. Tillsätt tomatsåsen och smaka av med örtkryddor. Låt alltsammans puttra samman i ett par minuter. Låt svalna något.
3
Lägg kycklingfärsröra och riven ost i formarna. Vispa samman äggstanningen, salta och peppra något och fördela i formarna.
4
Smaklig måltid!

Recept // Fler kyckling & fågelrecept