Snabbt & gott – Minikavring med tranbär

Baka julen snabba matbröd direkt i en muffinsform! Gott på julbordet och till fikat.

Tillagningstid: 35 minuter
7 stycken

Du behöver

  • 4-5 st torkade aprikoser
  • 0,5 dl torkade tranbär mjuka
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl fint rågmjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 3 dl filmjölk
  • 1,25 dl baksirap mörk

Gör så här

1

Sätt ugnen på 200 grader. 

2

Hacka aprikoser och tranbär. Blanda dem med 1 matsked vetemjöl.

3

Blanda 3 deciliter vetemjöl och rågmjölet med bikarbonat och salt i en bunke. 

4

Blanda filmjölk och sirap i en stor bunke. Häll i mjölblandningen och blanda väl, använd elvisp. Vänd ner aprikoser och tranbär.

5

Fördela smeten i en muffins­plåt klädd med bakplåtspapper eller försedd med stora pappersformar till muffins. 

6

Grädda kavringarna i nedre delen av ugnen 15–20 minuter eller tills de är klara, känn med provsticka.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top