Minifrittata med ansjovis och tomat

Du behöver 3 msk rapsolja till smörjning av formar 24 ansjovisfiléer + 2 msk spad 3 ägg 1 dl vispgrädde salt och nymalen vitpeppar 400...

Tillagningstid: 45 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 3 msk rapsolja till smörjning av formar
  • 24 ansjovisfiléer + 2 msk spad
  • 3 ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • salt och nymalen vitpeppar
  • 400 g delikatesspotatis, kokt
  • 1 rödlök
  • 1 dl riven vällagrad ost (t ex prästost, Svecia eller Västerbottensost)
  • 12 cocktailtomater, gärna i olika färger

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader, varmluftseffekt. Smörj åtta små ugnsfasta formar med olja och blanda ansjovisspad, ägg, grädde, salt och peppar i en skål. Skär potatisen i skivor om en halv centimeter och strimla rödlöken tunt. Varva potatis, rödlök och ansjovis i formarna och häll över ägg- och gräddblandning så att det precis täcker. Toppa med ost och cocktailtomater och ugnsbaka i cirka 20 minuter tills frittatan precis har stannat och har gyllene färg. Servera antingen nygräddade eller kyl ner och servera kalla.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top