Du behöver
- 3 msk rapsolja till smörjning av formar
- 24 ansjovisfiléer + 2 msk spad
- 3 ägg
- 1 dl vispgrädde
- salt och nymalen vitpeppar
- 400 g delikatesspotatis, kokt
- 1 rödlök
- 1 dl riven vällagrad ost (t ex prästost, Svecia eller Västerbottensost)
- 12 cocktailtomater, gärna i olika färger
Gör så här
Sätt ugnen på 200 grader, varmluftseffekt. Smörj åtta små ugnsfasta formar med olja och blanda ansjovisspad, ägg, grädde, salt och peppar i en skål. Skär potatisen i skivor om en halv centimeter och strimla rödlöken tunt. Varva potatis, rödlök och ansjovis i formarna och häll över ägg- och gräddblandning så att det precis täcker. Toppa med ost och cocktailtomater och ugnsbaka i cirka 20 minuter tills frittatan precis har stannat och har gyllene färg. Servera antingen nygräddade eller kyl ner och servera kalla.