Minicaesarsallad med räkor

Du behöver Caesardressing 1 ägg 1 vitlöksklyfta 2 raka sardellfiléer 1 msk dijonsenap 1/2 citron, saften 1 1/2 tsk worcestershiresås 1 dl rapsolja 1 1/2...

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner

Du behöver

  • Caesardressing
  • 1 ägg
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 raka sardellfiléer
  • 1 msk dijonsenap
  • 1/2 citron, saften
  • 1 1/2 tsk worcestershiresås
  • 1 dl rapsolja
  • 1 1/2 dl riven parmesanost
  • Sallad
  • 2 huvuden romansallad
  • 500 g räkor med skal, skalade
  • krutonger
  • parmesanost

Gör så här

1
Caesardressing Lägg ner ägget i en kastrull med kokande vatten och koka i en minut.

2
Mixa vitlök, sardeller, senap och ägget (urgröpt) med stavmixer, tillsätt citron och worcestershiresås. Häll i oljan i en stråle under fortsatt mixning.

3
Rör ner parmesanosten.

4
Sallad Skölj salladen och riv den i bitar. Vänd ihop den med några matskedar av dressingen. Blanda i räkorna.

5
Lägg upp salladen i fyra portionsskålar eller en stor skål, toppa med krutonger och hyvlad parmesanost.

6
Servera lite extra dressing på sidan om.

7
Tips! Dressingen kan göras i förväg. Det som blir över av dressingen passar perfekt att vända ner i till exempel en pastasallad med kyckling och bacon eller som dipp till ett fat med råa grönsaker i stavar.


Kommentar:
Meny
Välkomstbubbel med hallon
Minicaesarsallad med räkor
Oeufs en cocotte
Bönsallad med mynta och lammkorv
Kycklingsmörgås med avokado och fetaost
Fyllda croissanter
Sconesbakelser med grädde och rårörda hallon
Ginger screwdriver med blodapelsin

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top