Du behöver
- 3 st ägg
- 2 dl mjölk
- 3 tsk salt
- 0.5 krm vitpeppar
- rapsolja några droppar
- sallad Inlagd
- 3 st rödbetor inlagda
- 3 msk kapris stora eller små
- 12 st syltlökar
Tillbehör:
rökt fisk 150 g per portion
potatis
Gör så här
1
Vispa äggen till en homogen smet med gaffel. Rör i mjölk, ägg och salt.
2
Smörj en liten skål eller form, högst halvliterstor, med oljan. Häll i ägget. Mikra på högsta effekt 60+60+15+15 sekunder. Kolla mellan varven om stanningen redan stannat. Annars är det bara att fortsätta, några sekunder i stöten. Skiva stanningen ljum till rökt fisk. Eventuellt kan fisken också ljummas några sekunder i mikron. Till serveras kokt potatis, här har vi valt sparrispotatis för den trevliga formens skull.
3
Skiva hela rödbetor innan du strimlar dem till tunna stavar. Blanda med kapris och syltlök på tallrikarna eller i uppläggningsskål.
Ju mera man vispar, desto blåsigare blir äggstanningen. Men det gör inte något – till vardags åtminstone!
Är rödbetorna skivade i burken räknar du med ungefär 1 1/2 dl rödbetskivor.