Du behöver
- 4 morötter
- 2 palsternackor
- 4–6 potatisar eller 2 bakpotatisar
- 2–3 msk olivolja
- salt
- 3–4 kvistar rosmarin, plockade blad
- 1–2 tsk dijonsenap
- 2 msk söt grovkornig senap
- 1 dl creme fraiche eller
- turkisk yoghurt
- 1/2 dl majonnäs
- 4 tjocka korvar, t ex lunchkorv,
- bratwurst, chorizo
- 1 tsk olivolja till stekning
Gör så här
1
Sätt ugnen på 225 grader.
2
Skala och skär rotfrukterna i stavar. (Ekologiskt odlade rotfrukter behöver inte skalas, bara tvättas.) Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över oljan. Salta och strö över rosmarinbladen. Blanda och bred ut rotfrukterna jämnt. Rosta i mitten av ugnen cirka 25 minuter. Rör om 1–2 gånger under tiden.
3
Blanda under tiden ihop senapssorter, creme fraiche och majonnäs till en kräm, smaka av.
4
Snitta och stek korven i oljan cirka 5 minuter.
5
Servera korven med rotfrukterna och senapskrämen.