Middagskorv med rostade rotfrukter

Du behöver 4 morötter 2 palsternackor 4–6 potatisar eller 2 bakpotatisar 2–3 msk olivolja salt 3–4 kvistar rosmarin, plockade blad 1–2 tsk dijonsenap 2 msk...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 morötter
  • 2 palsternackor
  • 4–6 potatisar eller 2 bakpotatisar
  • 2–3 msk olivolja
  • salt
  • 3–4 kvistar rosmarin, plockade blad
  • 1–2 tsk dijonsenap
  • 2 msk söt grovkornig senap
  • 1 dl creme fraiche eller
  • turkisk yoghurt
  • 1/2 dl majonnäs
  • 4 tjocka korvar, t ex lunchkorv,
  • bratwurst, chorizo
  • 1 tsk olivolja till stekning

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader.

2
Skala och skär rotfrukterna i stavar. (Ekologiskt odlade rotfrukter behöver inte skalas, bara tvättas.) Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över oljan. Salta och strö över rosmarinbladen. Blanda och bred ut rotfrukterna jämnt. Rosta i mitten av ugnen cirka 25 minuter. Rör om 1–2 gånger under tiden.

3
Blanda under tiden ihop senapssorter, creme fraiche och majonnäs till en kräm, smaka av.

4
Snitta och stek korven i oljan cirka 5 minuter.

5
Servera korven med rotfrukterna och senapskrämen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top