Mexisoppa med köttfärs, bönor och paprika

Du behöver 200 g nötfärs 1 msk olivolja påse taco kryddmix 4 dl vatten 1 msk tomatpuré 0.5 st röd paprika 1 st kidneybönor (200...

Tillagningstid: 30 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 200 g nötfärs
  • 1 msk olivolja
  • påse taco kryddmix
  • 4 dl vatten
  • 1 msk tomatpuré
  • 0.5 st röd paprika
  • 1 st kidneybönor (200 g)
  • salt

Att servera till:

gräddfil
basilika hackad
bondbröd

Gör så här

1
Bryn köttfärsen i oljan i en gryta. Strö över kryddmixen och rör om. Häll i vatten och tillsätt tomatpuré. Lägg på lock och låt soppan koka upp.

2
Kärna ur och strimla paprikan. Blanda ner den i soppan. Sjud under lock cirka 15 minuter.

3
Låt bönorna rinna av. Blanda ner dem och låt soppan få ett uppkok. Smaka av.

4
Servera soppan med en sked gräddfil, strimlad basilika, ett gott bröd och en smakrik ost.


Kommentar:
Snabba soppan!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top