Du behöver
- 1 burk majskorn
- 3 st vitlöksklyftor oskalade
- 0.5 dl olivolja
- 1 krm salt
- 1 kruka koriander
- 1.5 tsk chipotlepasta
- 1 st lime saften
Till servering
salta kex med smak av ost eller smak av paprika eller örter
Gör så här
Sätt ugnen på 250 grader. Låt majsen rinna av och sprid ut den på en papprad plåt. Lägg även vitlöksklyftorna med skalet kvar på plåten. Rosta i mitten av ugnen i cirka 20 minuter, tills majsen fått fin färg. Låt svalna något.
Skala vitlöksklyftorna och lägg det mjuka innanmätet en mixerskål tillsammans med majs, olivolja, salt och koriander. Mixa till en röra och smaksätt med chipotlepasta och limesaft.
Servera med kexen.
Rostad majs mixad med rökig chipotle, syrlig lime och koriander är en enkel och läcker inledning före en lite tyngre huvudrätt.