Mexikansk majsdipp

Du behöver 1 burk majskorn 3 st vitlöksklyftor oskalade 0.5 dl olivolja 1 krm salt 1 kruka koriander 1.5 tsk chipotlepasta 1 st lime saften...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 burk majskorn
  • 3 st vitlöksklyftor oskalade
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 krm salt
  • 1 kruka koriander
  • 1.5 tsk chipotlepasta
  • 1 st lime saften

Till servering

salta kex med smak av ost eller smak av paprika eller örter

Gör så här

1

Sätt ugnen på 250 grader. Låt majsen rinna av och sprid ut den på en papprad plåt. Lägg även vitlöksklyftorna med skalet kvar på plåten. Rosta i mitten av ugnen i cirka 20 minuter, tills majsen fått fin färg. Låt svalna något.

2

Skala vitlöksklyftorna och lägg det mjuka innanmätet en mixerskål tillsammans med majs, olivolja, salt och koriander. Mixa till en röra och smaksätt med chipotlepasta och lime­saft.

3

Servera med kexen.


Kommentar:
Rostad majs mixad med rökig chipotle, syrlig lime och koriander är en enkel och läcker inledning före en lite tyngre huvudrätt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top