RECEPT FRÅN IK

Mexikansk burgare med krispig kyckling

Avokado är gott i burgare och speciellt i en mexikansk variant med fräsch tomatsalsa och mycket smak.

Av . Foto: Columbus Leth

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 st stora hamburgerbröd
  • 1 st huvudsallat
  • salt och peppar
  • Tomatsalsa

  • 4 st tomater
  • 1 st liten rödlök
  • 1 st chili
  • 0.5 kruka färsk koriander
  • 1 nypa socker
  • 2 msk olivolja
  • 1 st lime
  • Fyllning

  • 2 st stora ägg
  • 2 dl vetemjöl
  • 4 dl ströbröd
  • 2 tsk paprika
  • 2 tsk spiskummin
  • 2 tsk chilipulver
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 2 st stora kycklingbröstfiléer
  • olja för stekning
  • Avokadokräm

  • 2 st avokado
  • 1 st liten vitlöksklyfta
  • 2 st lime

Gör så här

1

Tomatsalsa: Börja med salsan så den kan dra lite. Skär tomaterna i tärningar. Skala och hacka röd- löken fint. Hacka chili och koriander. Lägg allt i en skål tillsammans med socker och olivolja. Smaka av med limejuice, salt och peppar.

2

Fyllning: Vispa äggen i en djup tallrik, och för-

3

dela även vetemjölet och ströbrödet i varsin djup tallrik. Krydda ströbrödet med kryddorna, salt och peppar. Lägg kycklingfiléerna på en skärbräda med plastfolie eller fryspåse ovanpå och banka sedan ut dem med en kavel. Dela dem sedan på mitten. Vänd först kycklingbitarna i mjölblandningen, sedan i det uppvispade ägget och till sist i ströbrödet. Vänd dem en gång till i ägg och ströbrödet.

4

Hetta upp ordentligt med olja i en panna och bryn filéerna på båda sidor. Stek dem färdiga i 180 graders ugn i cirka 7–8 minuter tills de är genomstekta. Strö på lite salt.

5

Avokadokräm: Mosa avokadon. Skala vitlöken och pressa eller riv den fint. Blanda med den mosade avokadon och smaka av med limejuice, salt och peppar. Värm hamburgerbrödet i ugnen. Bred på avokadokrämen och toppa med sallad, kyckling och tomatsalsa.