Mexikansk bönsoppa

Du behöver 1 st gul lök 5.5 st vitlök klyftor ugnsrostad 20 st hela spiskumminfrön 4.5 dl bönor blötlagda svarta 13 dl grönsaksbuljong 1 st...


4 portioner

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 5.5 st vitlök klyftor ugnsrostad
  • 20 st hela spiskumminfrön
  • 4.5 dl bönor blötlagda svarta
  • 13 dl grönsaksbuljong
  • 1 st apelsin
  • 1 dl crème fraîche

Gör så här

1
Skala och hacka löken. Rosta hela vitlöksklyftor i het ugn (250-275 grader) tills de är guldgula. Rosta spiskumminfröna i torr, het panna. Koka upp buljongen med lök, rostad vitlök, spiskummin och blötlagda bönor. Koka under lock 40-45 minuter tills bönorna är mjuka. Mixa soppan och smaksätt med lite apelsinsaft och finrivet apelsinskal.

2
Servera med en sked crème fraiche, några hela kokta svarta bönor och rivet apelsinskal i varje portion soppa. Filloknyten hör till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top