Menemen turkisk äggröra

Du behöver 2 st vitlöksklyftor 1 st grön paprika 1 st grön chilifrukt 250 g körsbärstomater 2 msk olivolja 1 tsk paprikapulver 4 st ägg...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st grön paprika
  • 1 st grön chilifrukt
  • 250 g körsbärstomater
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk paprikapulver
  • 4 st ägg
  • 75 g fetaost
  • salt och peppar
  • 1 msk finhackad bladpersilja

Till servering

stekt lammkorv

Gör så här

1

Skala och skiva vitlöken. Strimla paprikan, kärna ur och strimla chilin. Halvera tomaterna.

2

Stek vitlök, paprika och chili i olivolja i ett par minuter, tillsätt paprikapulver. Rör ner tomaterna och låt småputtra tills de börjar bli lite mosiga, rör om då och då.

3

Knäck ner äggen, låt dem stelna lite och rör sedan ihop till en äggröra. Smula över fetaost, krydda med salt och peppar och strö över hackad persilja. Servera med stekt korv. 


Kommentar:
Äggröra kan enkelt varieras. Menemen är en turkisk variant som får fräschör av grönsaker, hetta av chili och sälta av fetaost. Lammkorv är det perfekta tillbehöret.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top