Melonsallad

Du behöver 1 st cantaloupemelon cirka 800 g, honungsmelon eller 2 st sharonfrukt knappt mjuka 4 st mynta kvistar färsk Limegrädde: 2 dl vispgrädde 0.5...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st cantaloupemelon cirka 800 g,
  • honungsmelon eller
  • 2 st sharonfrukt knappt mjuka
  • 4 st mynta kvistar färsk

Limegrädde:

2 dl vispgrädde
0.5 msk strösocker
limefrukt rivet skal av 1

Gör så här

1
Dela melonen tvärsöver i två halvor. Gröp ut kärnorna med en sked. Lossa fruktköttet utmed kanten med en kniv så det inte trasas sönder. Gröp ut med sked där kniven inte kommer åt. Spara skalen. Skär melonköttet i tärningar. Skölj sharonfrukterna och skär bort blomfästet. Klyfta frukterna tunt, blanda dem med melonkött och repade myntablad. Använd melonskalen som serveringsskålar.

2
Limegrädde: Vispa grädde och socker till fast skum. Vänd ner limeskalet. Servera till melonsalladen.


Kommentar:
Cantaloupemelonens orange färg går ton i ton med sharonfruktens färg. Mörka prickar i sharonfrukten är öar av sockerämnen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top