Melongazpacho med getostkräm

Du behöver 1 st rödlök 2 st kvisttomater 1 st slanggurka 1,5 – 2 st Grillad strimlad avrunnen paprika på burk 2.5 msk hackad bladpersilja...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st rödlök
  • 2 st kvisttomater
  • 1 st slanggurka
  • 1,5 – 2 st Grillad strimlad avrunnen paprika på burk
  • 2.5 msk hackad bladpersilja
  • 1 kg vattenmelon
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1.5 msk jungfruolja
  • salt och peppar

Getostkräm

100 g getost
2 dl crème fraîche
1 st pressad vitlöksklyfta
3 msk finhackade hasselnötskärnor

Garnering och servering

örtblad
grillat lantbröd

Gör så här

1

Skala och hacka löken. Skär tomaterna i klyftor. Ansa och skär gurkan i bitar.

2

Lägg lök, tomater, gurka, paprika och persilja i matberedare monterad med en kniv och mixa ihop. Tillsätt melonköttet (spara lite till garnering), mixa ihop.

3

Häll soppan i en stor skål. Smaka av med salt, peppar, vinäger och olja. Häll soppan i skålar eller burkar. Ställ kallt i 25–30 minuter.

4

Getostkräm Mosa getost och crème fraiche till en slät kräm. Blanda i vitlök och nötter.

5

Garnering och servering Toppa soppan med melon i bitar och mynta. Peppra. Servera med getostkräm och bröd.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top