Du behöver
- 1 st rödlök
- 2 st kvisttomater
- 1 st slanggurka
- 1,5 – 2 st Grillad strimlad avrunnen paprika på burk
- 2.5 msk hackad bladpersilja
- 1 kg vattenmelon
- 1 msk äppelcidervinäger
- 1.5 msk jungfruolja
- salt och peppar
Getostkräm
100 g getost
2 dl crème fraîche
1 st pressad vitlöksklyfta
3 msk finhackade hasselnötskärnor
Garnering och servering
örtblad
grillat lantbröd
Gör så här
Skala och hacka löken. Skär tomaterna i klyftor. Ansa och skär gurkan i bitar.
Lägg lök, tomater, gurka, paprika och persilja i matberedare monterad med en kniv och mixa ihop. Tillsätt melonköttet (spara lite till garnering), mixa ihop.
Häll soppan i en stor skål. Smaka av med salt, peppar, vinäger och olja. Häll soppan i skålar eller burkar. Ställ kallt i 25–30 minuter.
Getostkräm Mosa getost och crème fraiche till en slät kräm. Blanda i vitlök och nötter.
Garnering och servering Toppa soppan med melon i bitar och mynta. Peppra. Servera med getostkräm och bröd.