RECEPT FRÅN IK

Melongazpacho med getostkräm

Av . Foto: Eva Hildén Smith

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 1 st rödlök
  • 2 st kvisttomater
  • 1 st slanggurka
  • 1,5 - 2 st Grillad strimlad avrunnen paprika på burk
  • 2.5 msk hackad bladpersilja
  • 1 kg vattenmelon
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1.5 msk jungfruolja
  • salt och peppar
  • Getostkräm

  • 100 g getost
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 st pressad vitlöksklyfta
  • 3 msk finhackade hasselnötskärnor
  • Garnering och servering

  • örtblad
  • grillat lantbröd

Gör så här

1

Skala och hacka löken. Skär tomaterna i klyftor. Ansa och skär gurkan i bitar.

2

Lägg lök, tomater, gurka, paprika och persilja i matberedare monterad med en kniv och mixa ihop. Tillsätt melonköttet (spara lite till garnering), mixa ihop.

3

Häll soppan i en stor skål. Smaka av med salt, peppar, vinäger och olja. Häll soppan i skålar eller burkar. Ställ kallt i 25–30 minuter.

4

Getostkräm Mosa getost och crème fraiche till en slät kräm. Blanda i vitlök och nötter.

5

Garnering och servering Toppa soppan med melon i bitar och mynta. Peppra. Servera med getostkräm och bröd.


Recept