RECEPT FRÅN IK

Mazarinrutor med citronkräm och färska bär

Ljuvlig kaka att njuta av till kaffet eller som dessert.

Av . Foto: Lee Kearney

Extra tid: 25 minuter
Tillagningstid: 45 minuter
25 stycken

Du behöver

  • 200 g smör rumsvarmt
  • 400 g mandelmassa
  • 4 st ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk grovstött kardemumma
  • smör och 1 dl mandelflan till formen
  • Citronkräm

  • 2 dl färskost
  • 1 dl gräddfil
  • 1 st citron
  • 1.5 dl florsocker
  • 0.5 tsk äkta vaniljpulver
  • Servering

  • färska bär

Gör så här

1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Dela smöret i mindre bitar och tillsätt i en bunke. Grovriv mandelmassan och tillsätt, blanda samman till en krämig massa.

3

Knäck ner ett ägg i taget under vispning och rör till sist ner mjölet och kardemumman.

4

Smörj en form med bakplåtspapper som mäter ca 20x20 cm med smör och strö ut mandelflan.

5

Bred ut smeten och grädda kakan i mitten av ugnen i ca 20–25 minuter tills den är genomgräddad och fått fin färg.

6

Vispa samman alla ingredienser till citronkrämen i en bunke och ställ in en stund i kylen att stelna.

7

Garnera kakan när den svalnat med krämen och servera med valfria bär.


Recept