Läsar-recept

Mazarinkaka med kaffeglasyr

”Kakan blir saftig och hållbar och har en strykande åtgång”, hälsar Solweig Eriksson som delar med sig av receptet.

Tillagningstid: 40 minuter
25 stycken

Du behöver

  • 3 st ägg
  • 4 dl strösocker 360 g
  • 250 g smör smält
  • 4.5 dl vetemjöl 285 g
  • 1 dl mandelmjöl 30 g
  • 1 msk vaniljsocker 10 g
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl mjölk
  • 3 prt bittermandelolja droppar

Glasyr

3 dl florsocker 180 g
1 msk vaniljsocker 10 g
50 g smör smält
2.5 msk kaffe kallt

Gör så här

1

Sätt ugnen på 175 grader.

2

Vispa ägg och socker pösigt, rör i det avsvalnade smöret.

3

Blanda mjöl, mandelmjöl, vaniljsocker och bakpulver. Vänd ner det i äggsmeten med mjölken och bittermandeloljan. Rör till en jämn smet.

4

Bred ut den i en långpanna (30 x 40 centimeter) klädd med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i cirka 25 minuter. Låt svalna.

5

Rör ihop glasyren genom att sikta florsocker och vaniljsocker och blanda med smör och kaffe. Vispa för hand till en jämn glasyr. Bred den försiktigt över kakan och låt stelna något innan kakan skärs i rutor.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top