Du behöver
- sås
- 3 msk olivolja
- 3 msk rödvinsvinäger
- 1 krm salt
- 0.5 krm svartpeppar
- 3 msk bladpersilja hackad
- 1 st vitlöksklyfta pressad
- grönsaker
- 1 st cocktailtomater 250 g
- 1 st rödlök
- 1 st matvete 400 g
- 2 st zucchini
- 1 st aubergine
- 2 st paprikor gärna röda
- olivolja till pensling
- salt och peppar
- 2 pkt halloumiost färdigskivad
- smör till stekning
- 1 dl turkisk yoghurt eller grekisk yoghurt
Gör så här
1
Blanda ihop ingredienserna till såsen i en stor skål.
2
Dela tomaterna. Skala och skär rödlöken i ringar. Skölj matvetet och låt rinna av. Vänd ner tomater, rödlöksringar och matvete i såsen.
3
Ansa och skär zucchinin och auberginen i cirka 1 centimeter tjocka skivor. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar.
4
Pensla grönsakerna med oljan och stek dem i en grill- eller stekpanna cirka 3 minuter på varje sida. Salta och peppra.
5
Klappa ostskivorna torra med hushållspapper. Hetta upp smöret i en stekpanna. Stek ostskivorna gyllengula och frasiga cirka 1 minut per sida. Ta upp på en tallrik.
6
Blanda matvetesalladen med de grillade grönsakerna. Servera med den stekta osten och yoghurten.