Matvetesallad med grillade grönsaker

Du behöver sås 3 msk olivolja 3 msk rödvinsvinäger 1 krm salt 0.5 krm svartpeppar 3 msk bladpersilja hackad 1 st vitlöksklyfta pressad grönsaker 1...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • sås
  • 3 msk olivolja
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 1 krm salt
  • 0.5 krm svartpeppar
  • 3 msk bladpersilja hackad
  • 1 st vitlöksklyfta pressad
  • grönsaker
  • 1 st cocktailtomater 250 g
  • 1 st rödlök
  • 1 st matvete 400 g
  • 2 st zucchini
  • 1 st aubergine
  • 2 st paprikor gärna röda
  • olivolja till pensling
  • salt och peppar
  • 2 pkt halloumiost färdigskivad
  • smör till stekning
  • 1 dl turkisk yoghurt eller grekisk yoghurt

Gör så här

1
Blanda ihop ingredienserna till såsen i en stor skål.

2
Dela tomaterna. Skala och skär rödlöken i ringar. Skölj matvetet och låt rinna av. Vänd ner tomater, rödlöksringar och matvete i såsen.

3
Ansa och skär zucchinin och auberginen i cirka 1 centimeter tjocka skivor. Dela, kärna ur och skär paprikan i bitar.

4
Pensla grönsakerna med oljan och stek dem i en grill- eller stekpanna cirka 3 minuter på varje sida. Salta och peppra.

5
Klappa ostskivorna torra med hushållspapper. Hetta upp smöret i en stekpanna. Stek ostskivorna gyllengula och frasiga cirka 1 minut per sida. Ta upp på en tallrik.

6
Blanda matvetesalladen med de grillade grönsakerna. Servera med den stekta osten och yoghurten.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top