Matigt & gott – kikärtsbiffar med morotssallad

Sköna, gröna biffar som är enkla att lyckas med. En koreansk morotssallad med sesamolja och chili passar bra till.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

Kikärtsbiffar

2 pkt kikärtor
5 dl frysta gröna ärtor
0.5 st gul lök
1 msk tomatpuré
1.5 dl pankoströbröd
1 st ägg
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Morotssallad

4 st medelstora morötter
1 msk risvinäger
1 tsk strösocker
1 krm chiliflakes
1 krm salt
1 tsk sesamolja
1 msk sesamfrön
olja till stekning
färsk koriander

Till servering

grekisk yoghurt eller rysk yoghurt
klyftpotatis

Gör så här

1

Kikärtsbiffar Skölj kikärtorna och låt rinna av. Lägg gröna ärtor och kikärtor i en matberedare monterad med kniv och mixa. Det får gärna vara lite grovmixat med en del hela kik-ärtor och ärtor kvar.

2

Lägg över i en bunke. Grovriv löken och rör ner den tillsammans med tomatpuré, panko, ägg, salt och peppar. Låt blandningen stå i 15 minuter.

3

Morotssallad Grovriv morötterna. Rör ihop risvinäger, socker, salt, chiliflakes och sesamolja. Rör tills socker och salt löst sig.

4

Rosta sesamfröna i en torr panna på medelvärme. Rör om så att de inte bränns.

5

Häll dressingen över morötterna och blanda. Vänd till sist ner sesamfröna.

6

Forma åtta biffar av smeten och lägg på en skärbräda. Stek biffarna i olja i 2–3 minuter på varje sida. Garnera med färsk koriander och servera biffarna med en klick yoghurt. Klyftpotatis eller matvete är gott till.


Kommentar:
Sköna, gröna biffar som är enkla att lyckas med. En koreansk morotssallad med sesamolja och chili passar bra till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top