Matiga mackor med betor och brynt svamp

Rostat surdegsbröd är grunden i mackan som kan varieras med olika sorters svamp.

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 st rödbetor blanda gärna olika sorter
  • 300 g portabello
  • 300 g ostronskivling
  • 2 st schalottenlökar
  • 150 g grönkål
  • 2 msk smör
  • 2 msk olivolja
  • 4 skiva surdegsbröd
  • salt och svartpeppar
  • 2.5 msk balsamvinäger

Gör så här

1

Koka rödbetorna mjuka, skala och dela i mindre bitar.

2

Rensa svampen och dela den i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Dela kålen i mindre bitar och skär bort den träiga stjälken.

3

Hetta upp en stekpanna med smör och olja. Tillsätt löken och fräs den i någon minut tills den mjuknat något. Tillsätt svampen och fräs tills vätskan kokat bort och den fått fin färg.

4

Tillsätt grönkålen och fräs i ytterligare några minuter. Krydda med lite salt och peppar.

5

Rosta bröden och fördela ut svampblandningen. Toppa med betor och ringla över balsamvinäger, fördelat över bröden.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top