Matig minestrone med köttfärs och bönor

Du behöver 400 g köttfärs 2 msk matolja 1 l vatten 1 tärning grönsaksbuljong 4 dl pasta 1 st gul lök 1 st burk kidneybönor...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 400 g köttfärs
  • 2 msk matolja
  • 1 l vatten
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 4 dl pasta
  • 1 st gul lök
  • 1 st burk kidneybönor röda
  • 5 dl grönsaksblandning fryst
  • 1 st burk hela tomater
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk peppar färsk timjan

Gör så här

1
1 Bryn färsen i olja. Häll vatten över och smula ner buljongtärningen. Koka upp. Skumma av.

2
2 Tillsätt pasta och hackad lök. Koka 5 minuter.

3
3 Lägg i sköljda bönor, frysgrönsaker och tomater med sitt spad. Koka upp och koka tills pastan är genomkokt. Smaka av med salt och

4
peppar. Garnera med färsk timjan och servera med bröd.


Kommentar:
Minestrone påminner mig om resorna med Icakurirens läsare på 90-talet, om lunchstoppen utmed vägkrogarna. Här är min snabbversion.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top