Du behöver
- 400 g köttfärs
- 2 msk matolja
- 1 l vatten
- 1 tärning grönsaksbuljong
- 4 dl pasta
- 1 st gul lök
- 1 st burk kidneybönor röda
- 5 dl grönsaksblandning fryst
- 1 st burk hela tomater
- 1 tsk salt
- 0.5 tsk peppar färsk timjan
Gör så här
1
1 Bryn färsen i olja. Häll vatten över och smula ner buljongtärningen. Koka upp. Skumma av.
2
2 Tillsätt pasta och hackad lök. Koka 5 minuter.
3
3 Lägg i sköljda bönor, frysgrönsaker och tomater med sitt spad. Koka upp och koka tills pastan är genomkokt. Smaka av med salt och
4
peppar. Garnera med färsk timjan och servera med bröd.
Minestrone påminner mig om resorna med Icakurirens läsare på 90-talet, om lunchstoppen utmed vägkrogarna. Här är min snabbversion.