Matig chili med tomat-mangosallad

Du behöver Chili: 500 g blandfärs 1 st rödlök 2 st vitlöksklyftor 0.5 st röd chilifrukt 2 msk smör eller margarin 1 st paprika gul...


4 portioner

Du behöver

Chili:

500 g blandfärs
1 st rödlök
2 st vitlöksklyftor
0.5 st röd chilifrukt
2 msk smör eller margarin
1 st paprika gul
1 st röd paprika
1 st burk kidneybönor ca 400 g, naturella kidneybönor
1 st naturella vita bönor ca 400 g, naturella vita bönor
1 tsk timjan
0.5 msk oregano
500 g krossade tomater
0.5 dl tomatpuré
tabasco eller chilisås

Tomat- och mangosallad :

2 st tomater röda
2 st tomater gula
1 st mango
1 st rödlök
1 st apelsin saft av

Gör så här

1
Skala och finhacka rödlök, vitlök och chilifrukt. Smält matfettet och fräs upp lök, vitlök och chili tills de blir mjuka och blanka. Tillsätt färsen och bryn tills den har fått fin färg. Dela och kärna ur paprikorna och tärna dem. Rör ner dem i färsen och puttra vidare cirka 10 minuter. Häll upp bönorna i ett durkslag och spola av dem under kallt vatten. Låt rinna av. Krydda och tillsätt krossade tomater och tomatpuré till färsen. Låt allt sjuda i 20-30 minuter. Blanda ner bönorna och låt dem koka med sista 5 minuterna. Smaka av med tabasco eller lite chilisås.

2
Tomat- och mangosallad:

3
Hacka tomaterna ganska fint. Skala och skär mangofrukten i tärningar. Skala och finhacka löken. Blanda allt och pressa apelsinsaft över. Rör om och låt stå svalt en stund.


Kommentar:
Ur den egna lunchlådan vet du vad du får och styr själv smak och nyttighet. Enklaste sättet att fixa mat till lådan är att laga lite mer till middag.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top