Du behöver
- 1 st squash
- 1 st röd paprika
- 1 st rödlök
- 2 msk olivolja
- 0.5 tsk torkad timjan
- salt, svartpeppar
- 1 dl majonnäs
- 1-2 tsk harissa stark chilipasta
- 1 st klyfta vitlök
- 1-2 tsk pressad citron
- 4 st merguezkorvar gärna råa
- olja till stekning
- 1 pkt halloumi 150 g
- 1 st baguette
- 25 g rucola
- 1 kruka koriander
- rostad lök
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader. Skär squashen i halvmånar. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och klyfta rödlöken. Lägg över på papprad plåt, blanda med olivolja och timjan och krydda med salt och peppar. Rosta i ugnen tills grönsakerna mjuknat och fått fin färg, 20–30 minuter.
Blanda majonnäs, harissa och pressad vitlök, smaka av med citronsaft.
Stek korvarna i lite olja, Används råa korvar, se till att de blir genomstekta. Skiva halloumin och stek i olja till fin färg.
Dela baguetten i fyra bitar. Skär upp och bred på majonnäs, fyll med grönsaker, korv, halloumi, rucola och koriander. Toppa med rostad lök.
Korv med bröd, fast på nytt vis. Här packar vi baguetten med smakrik merguez, rostade grönsaker, salt halloumi och koriander.