Matig baguette med kyckling

Du behöver 2 st morötter ca 2 dl rivna 2 dl vitkål finriven 4 msk majonnäs 1.5 tsk sriracha thailändsk chilisås, eller liknande 3 tsk...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st morötter ca 2 dl rivna
  • 2 dl vitkål finriven
  • 4 msk majonnäs
  • 1.5 tsk sriracha thailändsk chilisås, eller liknande
  • 3 tsk limesaft färskpressad
  • salt nymalen svartpeppar
  • 500 g kycklingfilé stekt, eller motsvarande mängd färdiggrillad kyckling
  • 4 st portionsbaguetter eller 2 stora
  • smör till bröder
  • 0.5 st gurka tunnskivad
  • 0.5 st rödlök skalad, tunnskivad
  • 1 kruka koriander de plockade bladen

Gör så här

1
1 Blanda morötter, vitkål, majonnäs, chilisås och lime i en skål. Smaka av med salt och peppar.

2
2 Skiva kycklingen, skär upp brödet, bred eventuellt smör på, lägg på rejält med coleslaw, därefter kyckling, gurka, rödlök och koriander. För extra bett toppa med chilisås.


Kommentar:
Näringsvärde:
Kcal 593, Fett 16 g, Kolhydrater 66 g, Fiber 10 g

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top