Marockanska musslor med tomat

Du behöver 2 kg färska blåmusslor 2 st vitlöksklyftor 1 st röd chili 4 st tomater färska 1 st citron saften 0.5 kruka färsk koriander...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 kg färska blåmusslor
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st röd chili
  • 4 st tomater färska
  • 1 st citron saften
  • 0.5 kruka färsk koriander eller 2 stjälkar färsk koriander med rot
  • 3 msk olivolja
  • salt
  • svartpeppar

Till servering

gott bröd

Gör så här

1

Sätt ugnen på 200 grader.

2

Lägg musslorna i en rejäl bunke med iskallt vatten, skrubba rent musslorna med en rotfruktsborste. Använd en liten kniv och dra bort skäggtussen som kan finnas kvar på kanten till musslorna. Släng de musslor som är trasiga eller som är öppna och inte stänger sig när man knackar på dem.

3

Lägg musslorna på en ugnsplåt med kanter. Skala och finhacka vitlöken. Strimla och finhacka chilin. Skär tomaterna i mindre bitar. Fördela detta över musslorna och pressa över saften av citronen. Finhacka koriandern och tillsätt hälften. Ringla över oljan och krydda med lite salt och svartpeppar. Blanda och täck formen med aluminiumfolie. 

4

Ställ in formen mitt i ugnen i cirka 15 minuter eller tills alla musslor öppnat sig. Häll upp på ett fat och strö över resten av koriandern. Servera med bröd.

5

Tips Det här receptet kan också göras på grillen. Det ger musslorna en lätt rökig arom som är riktigt god.


Kommentar:
Prova att baka musslorna i ugnen istället för att koka dem. Vi smaksätter med tomat, chili, koriander och citron.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top