Marockanska lammfärsrullar

Du behöver 1 st gul lök 550 g lammfärs 1 tsk salt 1 krm svartpeppar 0.5 dl persilja finhackad 1 msk koriander färsk hackad 0.5...


4 portioner

Du behöver

  • 1 st gul lök
  • 550 g lammfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 0.5 dl persilja finhackad
  • 1 msk koriander färsk hackad
  • 0.5 tsk gurkmeja
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk citronsaft

Gör så här

1
Skala och finhacka löken. Blanda färsen med lök, kryddor, örter och pressad citron. Forma färsen till avlånga bullar, som järpar, och stick grillspett rakt igenom dem på längden. Grilla över glödbädd cirka 8-10 minuter och vänd dem ett par gånger.

2
Servera med myntasås och grönsakscouscous eller rostade grönsaker.


Kommentar:
Servera ris istället för couscous vid glutenintolerans.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top