Marockansk kycklinggryta med aprikoser

Du behöver 900 g kycklinglår eller ben salt 1.5 msk spiskummin malen 1 tsk malen koriander 0.5 tsk paprika 12 st aprikoser torkade 250 g...

Tillagningstid: 90 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 900 g kycklinglår eller ben
  • salt
  • 1.5 msk spiskummin malen
  • 1 tsk malen koriander
  • 0.5 tsk paprika
  • 12 st aprikoser torkade
  • 250 g steklök
  • 2.5 st morötter stora
  • 1 st palsternacka stor
  • 3 st vitlöksklyftor
  • peppar
  • 1 st persilja liten knippa
  • 3.5 msk honung
  • bröd nykokt ris eller couscous till serveringen

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader. Krydda kycklingen med salt. Gnid in den med spiskummin, koriander och paprika. Lägg kycklingen i en ugnssäker gryta. Lägg på locket och sätt grytan i nedre delen av ugnen cirka 45 minuter.

2
Lägg aprikoserna i en skål. Häll på 3 deciliter kokande vatten och låt stå cirka 10 minuter.

3
Skala löken. Skala och skär morötterna och palsternackan i små bitar. Fräs lök, morot, palsternacka och vitlök i oljan cirka 5 minuter. Salta och peppra.

4
Blanda allt de frästa med kycklingen i grytan. Lägg i persiljan. Häll över vattnet från aprikoserna. Tillsätt lite mera vatten om det behövs, vätskan ska nätt och jämnt täcka rotsakerna. Sätt in grytan i nedre delen av ugnen igen och låt stå cirka 30 minuter.

5
Värm honungen i en liten panna. Lägg i aprikoserna och värm dem i honungen cirka 1/2 minut. Toppa grytan med aprikoserna.

6
Servera med gott bröd, ris eller couscous.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top