Marockansk gryta med tomat

Du behöver 2 st gula lökar 3 st klyftor vitlök 1 st medelstor squash 1 tsk mald spiskummin 1 tsk mald koriander 0.5 tsk chiliflakes...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 2 st gula lökar
  • 3 st klyftor vitlök
  • 1 st medelstor squash
  • 1 tsk mald spiskummin
  • 1 tsk mald koriander
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 1 st kuvert saffran 0,5 g
  • olivolja till stekning
  • 1 burk burk skalade hela tomater, 400 g
  • 3 dl vatten
  • salt och peppar
  • 900 g färska kycklingklubbor
  • 4 prt nykokt bulgur eller couscous
  • färsk koriander till garnering

Gör så här

1

Skala och skiva löken. Skala och hacka vitlöken. Skär squashen i halvmånar. Fräs allt i olja tillsammans med kryddorna i cirka 10 minuter.

2

Tillsätt tomater och vatten och låt koka upp. Låt puttra på svag värme utan lock.

3

Bryn kycklingen i omgångar i olja i en stekpanna till fin färg. Salta och peppra. Lägg efter hand ner kycklingen i grytan.

4

Lägg på ett lock på grytan och låt puttra i 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.

5

Lägg upp bulgur eller couscous på ett stort fat och gör en grop i mitten. Lägg upp grytan i mitten och skeda sås över grynen. Toppa med koriander.


Kommentar:
Kortkok som smakar som ett långkok: marockansk kycklinggryta med hela burktomater och smak av spiskummin och saffran.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top