Marinerade ugnsbakade grönsaker

Du behöver 1 st steklök (ca 250 g) gul morötter (ca 500 g) 1 st palsternacka stor 1 st squash liten 1 st paprika gul...


4 portioner

Du behöver

  • 1 st steklök (ca 250 g) gul
  • morötter (ca 500 g)
  • 1 st palsternacka stor
  • 1 st squash liten
  • 1 st paprika gul

Marinad:

0.5 dl japansk soja
0.5 dl olivolja eller rapsolja
1 msk sesamolja
2 msk sesamfrön
1 msk ingefära riven färsk
2 krm pepparmix
flingsalt

Gör så här

1
Skala och dela eventuellt lökarna. Skala morötter och palsternacka. Skär alltsammans i jämnstora stavar.

2
Skölj, dela och skär squashfrukten i bitar. Kärna ur och skär paprikan i bitar.

3
Blanda samman alla ingredienser till marinaden, utom saltet, i en rejäl plastpåse, stor nog att rymma samtliga grönsaker. Lägg ner grönsakerna i påsen och ruska om ordentligt, så att marinaden fördelas över alltsammans. Låt stå i kylskåp en eller ett par timmar.

4
Häll alla grönsaker och marinaden i en långpanna. Placera den mitt i ugnen, i 225 grader, cirka 15 minuter.

5
Ta ut plåten och vänd alltsammans försiktigt med hjälp av en stekspade.

6
Sätt in plåten ytterligare cirka 10 minuter, tills grönsakerna är nätt och jämnt genomstekta. De bör ha rätt mycket spänst kvar och morötterna ska vara lite krispiga. Salta strax innan serveringen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top