Du behöver

  • 500 g rostbiff i 1 cm tjocka skivor
  • 1 st paprika
  • Marinad:

  • 1 dl chilisås
  • 0.5 dl olja
  • 2 msk vin
  • 2 msk brun farin
  • 1 st gul lök
  • pressade vitlöksklyftor
  • 2 tsk timjan
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk vitpeppar eller svartpeppar
  • Att servera till:

  • gurksallad

Gör så här

1
Skär rostbiffsskivorna i 3 cm breda remsor. Blanda marinaden och låt köttet ligga i den minst några timmar i kylskåp. Torka av köttet. Trä det i sick-sack på oljat metallspett eller på vattenlagda bambupinnar. Smyg in bitar av paprika lite här och där. Grilla spetten cirka 6 minuter.
2
Servera med gurksallad och nykokt färskpotatis.

Passar till:

Recept // Fler nötköttrecept