Du behöver

  • 20 st räkor (400 g)
  • 1 st paprika röd, i bitar
  • 0.5 st paprika grön, i bitar
  • 0.5 st gul lök hackad
  • Marinad:

  • 1 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 1 dl vin torrt vitt
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk sojasås
  • 1 krm vitpeppar
  • 0.5 tsk vitlökspulver
  • 2 tsk potatismjöl
  • Fritering:

  • 2 msk matolja
  • 1 tsk ingefära riven färsk
  • 1 tsk vitlök pressad
  • Sås:

  • 4 msk tomatketchup
  • 2.5 dl vatten
  • 0.5 dl rödvinsvinäger
  • 2 tsk strösocker
  • 0.5 msk potatismjöl + 1 msk vatten
  • salt

Gör så här

1
Börja med såsen. Vispa samman alla ingredienser i en kastrull och koka upp under omrörning.
2
Ta kastrullen av plattan och smaka av med salt.
3
Tina räkorna i en sil så att de droppar av. Dra bort tarmen.
4
5
Lägg räkorna på kökspapper så att vattnet sugs bort. Blanda samman ingredienserna till marinaden, vänd ner räkorna och marinera cirka 30 minuter.
6
7
Hetta upp oljan i en wok eller stekpanna med hög kant. Fräs ingefära och vitlök i oljan ett kort ögonblick så att oljan får kryddsmak.
8
9
Lägg i räkorna och fritera dem hastigt cirka 1 minut, lyft och vänd med två stekspadar. Ta upp räkorna. Woka paprika och lök knappt mjuka.
10
11
Lägg tillbaka räkorna i pannan med grönsakerna och häll såsen över. Lyft och vänd tills allt är blandat och genomvarmt. Servera omedelbart med ris.

Recept // Fler skaldjurrecept