Marinerade pilgrimsmusslor med grillmönster

Du behöver 16 st pilgrimsmussla 1 dl solrosolja 1 kruka koriander 2 msk pressad apelsinsaft 1 msk pressad limesaft 2 st ingefära småbitar färsk 1...


8 portioner

Du behöver

  • 16 st pilgrimsmussla
  • 1 dl solrosolja
  • 1 kruka koriander
  • 2 msk pressad apelsinsaft
  • 1 msk pressad limesaft
  • 2 st ingefära småbitar färsk
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 0.5 st chili
  • olja till grillning

Mangosalsa:

1 st mango
2 st ananas ringar
1 st avokado
1 st habanero
2 st salladslökar tunnskivade
saft av 1 lime
0.5 dl apelsinjuice
0.5 kruka koriander strimlad
1 tsk strösocker
salt svartpeppar

Gör så här

1
Tina musslorna ifall de köps frysta. Torka med kökspapper.

2
Blanda olja, korianderblad, safter, skivad ingefära, skivad vitlök och och finskuren chili.

3

4
Lägg i musslorna och marinera över natten. Låt droppa av och grilla dem ett ögonblick på varje sida i het, oljepenslad grillpanna. Servera med mangosalsa.

5

6
Mangosalsa: Skär mango, ananas och avokado i pyttesmå tärningar. Kärna ur och fintärna habanerochilin. Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar. Kan göras dagen före och förvaras svalt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top