Du behöver

  • 8 st lammkotletter enkla
  • olivolja
  • 1 tsk salt
  • Marinad:

  • 1 st pressad citron
  • 2 st vitlöksklyftor skivade
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk oregano eller timjan
  • 1 st lagerblad
  • 2 krm svartpeppar

Gör så här

1
Börja med att blanda alla ingredienserna till marinaden. Pensla kotletterna med den. Lägg dem i en plastpåse och häll över ev. överbliven marinad. Knyt om och låt dem marineras i minst 30 minuter.
2
Hetta upp olja i en stekpanna. Torka av kotletterna. Skär snitt i fettkanten på lammkotletterna. Stek dem gyllenbruna på hög- medelhög värme. Salta.
3
Servera med potatisklyftor som stekts frasiga under 30 minuter i 250 graders ugnsvärme. Tunt skivad och hastigt stekt zucchini smaksatt med pressad citron, vitlök och persilja är också gott till.

Kommentar:
Lägg lammkotletterna på grekiskt vis i en marinad av citron, vitlök och örtkryddor innan du steker eller grillar dem.


Recept // Fler lammköttrecept