Marinerade kycklingspett

Du behöver 500 g kycklingfilé Marinad: 1 st citrongräs eller finrivet skal av 1 citron 1 tsk ingefära fint riven 2 msk soja 1 msk...


6 portioner

Du behöver

  • 500 g kycklingfilé

Marinad:

1 st citrongräs eller finrivet skal av 1 citron
1 tsk ingefära fint riven
2 msk soja
1 msk flytande honung
1 dl olivolja

Gör så här

Skär kycklingfilén i breda strimlor. Skär bort den översta träiga biten på citrongräset och skala bort det yttersta lagret. Finhacka den. Blanda hacket med ingefära, sojasås, honung och olivolja. Marinera kycklingbitarna i en timme. Trä upp dem på spett (träspett måste blötläggas först) och grilla dem ett par minuter på varje sida.


Kommentar:
Efter skid-, pulka- eller skridskoåkningen smakar det härligt med varm mat och dryck. Varför inte vintergrilla?

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top