Du behöver
- 1 st gul paprika
- 1 st röd paprika
- 0.5 st medelstor fänkål
- 1 st squash liten
- 2 msk olivolja
Gremolata
1 st vitlöksklyfta finhackad
0.5 dl finhackad bladpersilja
0.5 st citron det yttersta finrivna skalet och pressad saft
2 msk olivolja
salt och svartpeppar
Till servering
lufttorkad skinka
salami
oliver
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader. Dela paprikorna på mitten och kärna ur. Skär i mindre bitar.
Dela fänkålen på mitten och skär i mindre bitar. Skiva squashen.
Lägg grönsakerna på en papprad plåt och ringla över olivoljan. Blanda och rosta grönsakerna i mitten av ugnen i 20 minuter tills de fått fin färg och mjuknat.
Blanda alla ingredienser till gremolatan i en stor bunke. Lägg i de varma grönsakerna och blanda runt.
Marinera i rumstemperatur i minst 30 minuter före servering. Servera tillsammans med valfria charkuterier som lufttorkad skinka och salami, oliver och bröd.
Tips: Grönsaker som blir över kan sparas i väl rengjord burk med lock i kylen. Håller minst en vecka.
När de ugnsrostade grönsakerna marineras i gremolata får de maximalt med smak. Servera med kallskuret, oliver och bröd.