Marinerade getostbollar

Du behöver 200 g getost av fetatyp 1 tsk örtsalt rosépeppar olivolja kallpressad Gör så här Rör getost och örtsalt. Rulla till små bollar, 10...


10 portioner

Du behöver

  • 200 g getost av fetatyp
  • 1 tsk örtsalt
  • rosépeppar
  • olivolja kallpressad

Gör så här

Rör getost och örtsalt. Rulla till små bollar, 10 st. Lägg ner bollarna i en vacker burk. Varva osten med rosépeppar. Fyll upp med olivolja. Låt osten stå och marineras ett par veckor. Förvara i kylskåp.


Kommentar:
Monica Ahlberg på Rosendals Trädgårdsafé använder getfeta från Borgvattnets mejeri. Den är krämig och lätt att forma till bollar. Det går också bra att använda en fast färskost. Prova också att marinera tärnad fransk chèvre eller fetaost.
Ett recept från Rosendals Trädgårdscafé. För fler recept, klicka på rubrikerna nedan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top