Marinerade fläskkotletter

Du behöver 4 st fläskkotletter 1 msk dijonsenap ljus 2 msk soja 4 msk rapsolja 150 g bacon 100 g vaxbönor 100 g brytbönor 100...


4 portioner

Du behöver

  • 4 st fläskkotletter
  • 1 msk dijonsenap ljus
  • 2 msk soja
  • 4 msk rapsolja
  • 150 g bacon
  • 100 g vaxbönor
  • 100 g brytbönor
  • 100 g skärbönor
  • 1 st lök skivad
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • salt och svartpeppar
  • potatis till råstekning

Gör så här

1
Lägg fläskkotletterna i en plastpåse. Rör ihop senap,

2
soja och olja och häll i plastpåsen, knyt till och lägg i kylen. Gör detta dagen före eller på morgonen.

3
Strimla baconet och knaperstek det i en torr panna. Låt fettet rinna av på ett hushållspapper.

4
Torka av det mesta av marinaden från kotletterna, salta och peppra. Grilla dem 5-6 minuter på varje sida. Det går bra att steka dem också.

5
Snoppa bönorna och koka dem i 3 minuter i saltat vatten, spola dem kallt. Fräs upp dem hastigt tillsammans med löken i olivoljan. Häll på balsamvinäger och tillsätt baconet, salta och peppra.

6
Lägg upp bönsalladen och fläskkotletterna på tallrikar. Servera klyftpotatis till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top