Du behöver
- 4 st fläskkotletter
- 1 msk dijonsenap ljus
- 2 msk soja
- 4 msk rapsolja
- 150 g bacon
- 100 g vaxbönor
- 100 g brytbönor
- 100 g skärbönor
- 1 st lök skivad
- 2 msk olivolja
- 2 msk balsamvinäger
- salt och svartpeppar
- potatis till råstekning
Gör så här
1
Lägg fläskkotletterna i en plastpåse. Rör ihop senap,
2
soja och olja och häll i plastpåsen, knyt till och lägg i kylen. Gör detta dagen före eller på morgonen.
3
Strimla baconet och knaperstek det i en torr panna. Låt fettet rinna av på ett hushållspapper.
4
Torka av det mesta av marinaden från kotletterna, salta och peppra. Grilla dem 5-6 minuter på varje sida. Det går bra att steka dem också.
5
Snoppa bönorna och koka dem i 3 minuter i saltat vatten, spola dem kallt. Fräs upp dem hastigt tillsammans med löken i olivoljan. Häll på balsamvinäger och tillsätt baconet, salta och peppra.
6
Lägg upp bönsalladen och fläskkotletterna på tallrikar. Servera klyftpotatis till.