Marinerade black-eyebönor

Du behöver 5 dl black eyebönor 0.5 dl olivolja 2 msk rödvinsvinäger 0.5 tsk salt svartpeppar 0.5 dl hackad persilja Gör så här Skölj, rensa...


4 portioner

Du behöver

  • 5 dl black eyebönor
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 0.5 tsk salt
  • svartpeppar
  • 0.5 dl hackad persilja

Gör så här

Skölj, rensa och blötlägg bönorna enligt beskrivningen. Koka dem i nytt vatten i cirka 30 minuter. Häll bort kokvattnet och låt dem svalna. Blanda bönorna med olivoljan, vinägern, salt, svartpeppar och persilja. Lägg i bytta med tättslutande lock. Håller minst tio dagar i kylskåp.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top