Marinerad tonfisk

Du behöver 4 skiva tonfisk 1 tsk sambal oelek 3 msk fisksås 0.5 dl matolja 2 msk pressad citron 4 st vitlöksklyftor hackade 300 g...


4 portioner

Du behöver

  • 4 skiva tonfisk
  • 1 tsk sambal oelek
  • 3 msk fisksås
  • 0.5 dl matolja
  • 2 msk pressad citron
  • 4 st vitlöksklyftor hackade
  • 300 g färsk spenat helst asiatisk typ
  • 3 msk matolja
  • 1 tsk salt
  • jasminris

Gör så här

1
Rör ihop sambal oelek, fisksås, matolja och pressad citron till en marinad. Lägg fiskskivorna i en plastpåse och häll på marinaden. Lägg i kylskåp i 1-2 timmar, vänd påsen ett par gånger.

2
Låt marinaden rinna av och grilla eller stek tonfiskskivorna i torr panna cirka 3 minuter per sida.

3
Fräs vitlöken försiktigt i matoljan i cirka 1 minut utan att den får färg. Lägg i spenaten och rör om tills den är mjuk och varm, salta.

4
Servera spenaten till den grillade tonfisken och nykokt jasminris.


Kommentar:
Fisk är viktig föda i Vietnam. Tonfisk är kanske inte typiskt vietnamesisk, men den är lätt för oss att få tag i och den passar bra till vietnamesiska smaker.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top