Du behöver
- 1 dl olivolja
- 1.5 msk kinesisk soja
- 1.5 msk klippt gräslök
- 1 st vitlöksklyfta
- salt
- vitpeppar
- 450 g rostbiff skivad färdigstekt
- 4 st smördegsplattor
- 3.5 st tomater
- oliver gröna på burk
- riven ost
- 5 dl vispgrädde
- 2 st kronärtskockshjärtan burkar
Gör så här
1
Gör en marinad av olivolja, soja., pressad vitlök, gräslök, salt och peppar. Lägg ner rostbiffen i marinaden minst en timme före servering.
2
Förbered smördegsplattorna genom att lägga upp dem på en bakplåt med bakplåtspapper.
3
Skiva tomaterna och oliverna fint, fördela dessa jämnt över smördegsplattorna, strö över lite riven ost (bara på mitten över tomaterna och oliverna).
4
Koka försiktigt upp grädden i en kastrull, smaka av med salt och peppar. När grädden tjocknat till lite så är det dags att lägga i kronärtskockshjärtanen, rör om försiktigt så inte de går sönder.
5
Grädda under tiden smördegsplattorna mitt i ugnen enligt anvisning på paketet.
6
Lägg upp rostbiffen på ett serveringsfat och garnera med lite gräslök. Ta upp kronärtskockorna och lägg dem i en skål och slå över grädden. Servera smördegsplattorna direkt från ugnen.
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.