Marinerad lammytterfilé med paprika och zucchini

Du behöver 500 g lammytterfilé Marinad: 5 st vitlöksklyftor pressade 1 dl olivolja 0.5 dl balsamvinäger 1 kruka rosmarin repad och klippt 0.5 kruka timjan...


4 portioner

Du behöver

  • 500 g lammytterfilé

Marinad:

5 st vitlöksklyftor pressade
1 dl olivolja
0.5 dl balsamvinäger
1 kruka rosmarin repad och klippt
0.5 kruka timjan klippt
2 tsk flingsalt 8 vrid svartpeppar från kvarn

Sallad:

2 st paprikor skurna i mindre bitar
1 st röd lök hackad
zucchini (100 g)
1 dl svarta oliver
200 g fetaost delad i mindre bitar
olivolja

Gör så här

Ansa filén om så behövs. Blanda ingredienserna till marinaden. Blanda kött och marinad och låt ligga kallt 1–3 timmar. Grilla köttet 2 minuter på varje sida. Salta och peppra. Skiva köttet och bjud den blandade salladen till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top