Du behöver

  • 500 g lammytterfilé
  • Marinad:

  • 5 st vitlöksklyftor pressade
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 dl balsamvinäger
  • 1 kruka rosmarin repad och klippt
  • 0.5 kruka timjan klippt
  • 2 tsk flingsalt 8 vrid svartpeppar från kvarn
  • Sallad:

  • 2 st paprikor skurna i mindre bitar
  • 1 st röd lök hackad
  • zucchini (100 g)
  • 1 dl svarta oliver
  • 200 g fetaost delad i mindre bitar
  • olivolja

Gör så här

Ansa filén om så behövs. Blanda ingredienserna till marinaden. Blanda kött och marinad och låt ligga kallt 1–3 timmar. Grilla köttet 2 minuter på varje sida. Salta och peppra. Skiva köttet och bjud den blandade salladen till.

Recept // Fler lammköttrecept