Du behöver

 • 1 kyckling, färsk eller tinad
  Marinad:
  1 msk anchopeppar (färsk)
  2 tsk cascabelpeppar (färsk)
  1 dl olivolja
  2-3 pressade vitlöksklyftor
  1/4 dl vitvinsvinäger
  1 msk brun farin
  några nypor salt
  ytterst lite spiskummin
  Klyftpotatis:
  8 stora potati

Gör så här

1
Beredning av pepparfrukter: Pepparfrukter av sorten Ancho och Cascabel bereds på följande sätt. Ta bort stjälkarna och innandömet med de små kornen. Lägg frukterna direkt på spisplattan (om du har elektrisk spis), eller i torr stekpanna, och sätt på medelvärme. När pepparfrukterna börjar ge ifrån sig lite rök är de färdiga. Låt dem vila ett par minuter. Mal ner frukterna i en elektrisk kryddkvarn eller mosa i mortel.
2
Marinering: Bered pepparfrukterna enligt ovan. Blanda ihop alla ingredienser till marinaden. Stycka en kyckling i fyra delar och lägg i en plastpåse tillsammans med marinaden. Låt ligga ungefär ett dygn.
3
Klyftpotatis: Skala och klyfta potatisen. Lägg i en oljad långpanna. Strö över salt och kryddor.
4
Ta kycklingen ur marinadpåsen och lägg kycklingbitarna på ett ugnsgaller. Sätt ugnen på 175 grader. Ställ kycklingen överst i ugnen, och potatisen i långpannan under. Kycklingen droppar och potatisen får lite extra pepparsmak från den "övre grannen". Tillaga kyckling och potatis samtidigt i 45 min

Kommentar:
Soulsångaren och artisten Eric Gadd är mycket matlagningsintresserad och ”pepparfreak”. Han är oerhört intresserad av pepparfrukter och pepparsorter, och behärskar konsten att använda sig av dem i sin matlagning.

Passar till:

Recept // Fler kyckling & fågelrecept