Marinerad fläskkarré

Du behöver 1 kg benfri fläskkarré Marinad: 1 msk spiskummin mald 1 msk paprikapulver 1 msk gurkmeja 1 tsk svartpeppar 0.75 tsk kajennpeppar 2 tsk...


6 portioner

Du behöver

  • 1 kg benfri fläskkarré

Marinad:

1 msk spiskummin mald
1 msk paprikapulver
1 msk gurkmeja
1 tsk svartpeppar
0.75 tsk kajennpeppar
2 tsk salt
3 st pressade vitlöksklyftor
0.75 dl citronsaft nypressad

Att äta till:

kokt ris
blandad sallad

Gör så här

1
Blanda alla ingredienserna till marinaden. Lägg köttet i en ugnssäker form.

2
Klappa in den “torra” marinaden runt om köttet. Låt stå cirka 4 timmar i kylskåp.

3
Stick in en köttermometer så att spetsen kommer i den tjockaste delen av köttet.

4
Stek köttet i 175 grader varm ugn tills termometern visar 85 grader. Det tar 1 1/2-2 timmar. Täck de delar av köttet som blir för mörka med alfolie. Låt karrén stå cirka 15 minuter innan den skärs i skivor.


Kommentar:
Med det här receptet vann Ulla Andersson i Stenungsund pris i Icakurirens tävling “Den godaste karrén”.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top