Du behöver

  • 1 kg benfri fläskkarré
  • Marinad:

  • 1 msk spiskummin mald
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk gurkmeja
  • 1 tsk svartpeppar
  • 0.75 tsk kajennpeppar
  • 2 tsk salt
  • 3 st pressade vitlöksklyftor
  • 0.75 dl citronsaft nypressad
  • Att äta till:

  • kokt ris
  • blandad sallad

Gör så här

1
Blanda alla ingredienserna till marinaden. Lägg köttet i en ugnssäker form.
2
Klappa in den "torra" marinaden runt om köttet. Låt stå cirka 4 timmar i kylskåp.
3
Stick in en köttermometer så att spetsen kommer i den tjockaste delen av köttet.
4
Stek köttet i 175 grader varm ugn tills termometern visar 85 grader. Det tar 1 1/2-2 timmar. Täck de delar av köttet som blir för mörka med alfolie. Låt karrén stå cirka 15 minuter innan den skärs i skivor.

Kommentar:
Med det här receptet vann Ulla Andersson i Stenungsund pris i Icakurirens tävling "Den godaste karrén".

Recept // Fler fläskköttrecept