Marinerad feta med rotfrukter

Du behöver 200 g fetaost 1 msk blandade pepparkorn 0.5 tsk rosépeppar 2-3 st vitlöksklyftor skalade 1 st citron vältvättad 1-2 st rosmarinkvistar plockade blad...

Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 200 g fetaost
  • 1 msk blandade pepparkorn
  • 0.5 tsk rosépeppar
  • 2-3 st vitlöksklyftor skalade
  • 1 st citron vältvättad
  • 1-2 st rosmarinkvistar plockade blad
  • olja olivolja eller rapsolja till marinaden

Rostade rotfrukter

500 g rotfrukter t ex morot, palsternacka, kålrot
4-5 st små potatisar
3 msk olivolja
flingsalt
4 prt kokt couscous

Gör så här

1

Sätt ugnen på 250 grader. 

2

Tärna osten. Stöt pepparblandningen grovt. Smula rosépepparn. Dela vitlöksklyftorna. Skär bort två tunna bitar citronskal med en potatisskalare, se till att få med så lite som möjligt av det vita.

3

Varva osttärningar, pepparkorn, vitlöksklyftor och rosmarinblad i en burk. Lägg i citronskalen. Häll på olja så att den täcker. Låt marinera i rumstemperatur minst 30 minuter.

4

Skala och skär rotfrukterna i mindre bitar. Dela potatisen. Blanda rotfrukter, potatis och olja på en papprad plåt, bred ut så att inga toppar bildas. Krydda med smulat flingsalt och rosta i mitten av ugnen cirka 20 minuter, rör om 1–2 gånger under tiden.

5

Tillaga couscousen enligt anvisning på förpackningen.

6

Blanda rotsaker och couscous och toppa med fetaosten. Ringla över lite av oljan som fetaosten ligger i. Servera med citronklyftor.

7

Tips: Fetaosten kan också marineras i kylskåp över natten.


Kommentar:
Fetaost är god som den är, men riktigt läcker att marinera. Couscous och rotsaker passar bra till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top