Du behöver

  • 700 g lövbiff
  • Marinad:

  • 0.5 dl soja (helst Kikkomans)
  • 1 msk honung
  • sambal oelek
  • 1 tsk malen ingefära
  • svartpeppar nymalen
  • 2.5 st pressade vitlöksklyftor
  • 1 dl olivolja
  • Grönsaker att ha till:

  • 1 st purjolök späd
  • 150 g haricots verts
  • minimajs ca 100 g
  • 200 g champinjoner
  • 1 bitar paprika röd och gul
  • Till stekning:

  • olivolja
  • 2.5 msk vatten

Gör så här

1
Marinering: Dela köttet om det är mycket stora skivor. Vispa samman ingredienserna till marinaden. Lägg ner köttet, rör om och täck över. Låt köttet marineras minst 1-2 timmar.
2
Grönsakerna: Ansa och skär purjon i bitar. Dela bönorna och minimajsen. Ansa och dela champinjonerna. Strimla paprikan.
3
Stekning: Hetta upp en stekpanna ganska kraftigt. Tillsätt lite olja och fräs grönsakerna hastigt under omrörning tills de är mjuka utan att ha tappat all spänst. Ta upp dem och lägg i en serveringspanna, håll dem varma. Stek köttet hastigt i het stekpanna och lägg det sedan på grönsakerna.
4
Häll resten av marinaden och några matskedar vatten i stekpannan. Låt skyn koka ihop en aning och häll den över köttet.

Kommentar:
Servera gärna tillsammans med gorgonzola-endive. Exotisk glasscoupe som efterrätt.


Recept // Fler nötköttrecept