Du behöver
- 700 g lövbiff
- 0.5 dl soja (helst Kikkomans)
- 1 msk honung
- sambal oelek
- 1 tsk malen ingefära
- svartpeppar nymalen
- 2.5 st pressade vitlöksklyftor
- 1 dl olivolja
- 1 st purjolök späd
- 150 g haricots verts
- minimajs ca 100 g
- 200 g champinjoner
- 1 bitar paprika röd och gul
- olivolja
- 2.5 msk vatten
Marinad:
Grönsaker att ha till:
Till stekning:
Gör så här
1
Marinering: Dela köttet om det är mycket stora skivor. Vispa samman ingredienserna till marinaden. Lägg ner köttet, rör om och täck över. Låt köttet marineras minst 1-2 timmar.
2
Grönsakerna: Ansa och skär purjon i bitar. Dela bönorna och minimajsen. Ansa och dela champinjonerna. Strimla paprikan.
3
Stekning: Hetta upp en stekpanna ganska kraftigt. Tillsätt lite olja och fräs grönsakerna hastigt under omrörning tills de är mjuka utan att ha tappat all spänst. Ta upp dem och lägg i en serveringspanna, håll dem varma. Stek köttet hastigt i het stekpanna och lägg det sedan på grönsakerna.
4
Häll resten av marinaden och några matskedar vatten i stekpannan. Låt skyn koka ihop en aning och häll den över köttet.
Kommentar:
Servera gärna tillsammans med gorgonzola-endive. Exotisk glasscoupe som efterrätt.
Servera gärna tillsammans med gorgonzola-endive. Exotisk glasscoupe som efterrätt.
Passar till: